Saturday, 18 December 2010

Tips mencantikkan kulit muka dengan Oat



Jika anda bimbang sekiranya krim dan pencuci muka yang berada di parasan itu mengandungi bahan kimia yang akan memudaratkan muka untuk jangkamasa pendek dan panjang, di sini ada satu alternatif untuk membersih dan mencantikkan muka anda.

Ambil secawan oat dan bancuh dengan air sehingga pekat.  Kemudian campurkan dua sudu madu asli dan kacau rata.  Sapukan bancuhan tadi ke muka dan biarkan 10 hingga 15 minit. Sebelum mencucui muka, gosoklah muka perlahan-lahan untuk menanggalkan kotoran dan sel-sel kulit mati.  Amalkanlah selalu, insyaallah anda akan mendapat kulit yang lembut dan cantik.

13 comments:

lyiana said...

salam awak..kalau sarapan pagi dengan oat dan air milo sedapnya..lagi best kalau bersama yang `special' kan. Anyway tq petua tu x susah pun ..TQ

eMMe said...

first time dgr petua ni, hehehe....dgn Oat??? boleh cube, terimakasih kak CMelati....

Nafisa81 said...

elok juga tu..oat lebih2 buat kuih raya ari tu ade lagi...

misz myza said...

wah.. leh la try... oat pun ade ni.. hehehehe

BUNGA said...

petua yg bagus.. thanks for sharing :)

Haizan said...

saya pernah beli setin oat...terbuang begitu saja sebab x suka...kalau tahu petua ni dl..x lah dibuang begitu saja...thanks for sharing,,

Encik MT said...

mana nak dpt madu asli nie...haha.. agak susah nak dpt kat bandar mcm putrajaya nie..haha!

MyLaDYnuR88 said...

petua yang bagus..boleh d amalkan ni..hehhehee...

Sharifah nor said...

kpah memang tak suka minum/makan oat tau...apa kata..bancuh utk minum..tapi buh kat muka..baru tak membazir!!!

azi nur said...

ari2 makn oat...besok try kat muka lak...hehe nice info...leh coobe~

geekz36 said...

ingatkan oat utk minum je, cuci muka pun boleh rupanya. nice sharing!

HonEyBuNNy said...

salam...nanti nak cuba la....heheh

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

tq sharing...