Monday, 6 December 2010

Cara meletakkan link blog anda di Blogger Profile


Seperti yang pernah saya beritau dalam entry sebelum ini, saya rasa sedih jika tidak dapat pergi ke blog-blog follower-follower saya.  Kepada follower-follower yang belum saya kunjungi blog anda, saya mintak maaf banyak sebab ini bukan disengajakan.  Insyaallah perlahan-lahan saya akan cuba melawati anda semua , kerana tanpa anda, siapalah saya.




Apabila seseorang telah menjadi "follower", apa yang penting baginya adalah memastikan link blog mereka mudah dicapai oleh orang yang di "follow".  Ini adalah sangat penting agar mereka boleh mengekses blog kita kembali.  Cara-caranya adalah:



1.  Mula-mula anda pergi ke dashboard.
2.  Kemudian di sebelah kiri, anda klik "Edit Profile"
3.  Di bahagian privacy, anda klik "Select Blog To Display" dan "tick" di nama blog anda. 
4.  Di sebelah kanan bawah anda "klick" di kotak "Save Setting"


Ta...daaaa....masalah selesai.  Sekarang link blog anda telah tersenarai dalam Blogger Profile dan orang-orang yang anda follow boleh pergi ke blog anda sama ada cepat ataupun lambat.

Terima kasih banyak-banyak diatas pertolongan anda tu.

Nota kaki:  Kepada semua follower-follower dan semua pengunjung-pengunjung blog ini , terima kasih banyak-banyak kerana memberi sokongan kepada blog picisan ini.

15 comments:

THE LEKAT LEKIT STORY said...

kekekekeke... siap bg tutorial lg tu

UNTUK SEGMEN ANDAI AKU.. (Pengarah) UNDI LEKAT LEKIT GURL STORY

h A n Y S said...

kak, sy ada link kan?
ade kan?
hee..;D

Cempakamelati said...

Lekat Lekit....tu la pasal....ramai sangat yg takde link...he he

Cempakamelati said...

hAnYS - awaknya ok..ada link

haszuraidah ishak said...

akak..link saya ada tak?

New entri :Maila Vote Saya..^_*

Jejaka Terhangat said...

terbaek..:p

Jejaka Terhangat: [Tips Memikat] Kesilapan Terbesar Lelaki Masa Mengorat Gadis (chapter 1)

ct amienah amyra as-sunnah said...

kenape sedih..

cempakamelati said...

haszuraidah: link kamu ada

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

sama²....tq sharing!

Nafisa81 said...

link saya ade display..tp gambar yang tak keluar..apa pasal yer??

Cempakamelati said...

Nafisa81: Itu saya tak berapa pastilah Nafisa. Mungkin ada blogger-blogger lain yang boleh membantu.

dewimalam said...

dewimalam dah pun buat. thank you..sgghlah kat rumah hantukaklimah

kiz said...

kita tak der link ke??? huhuhu

Ati Masrif said...

TQVM melati

kita tak tahu camne nak buat
nanti boleh kita share ye

yahaya said...

nice share..