Saturday, 29 January 2011

Epal hijau - mempu mengurangkan kandungan kolestrol dalam badan

Dengan memakan sekurang-kurangnya sebiji epal hijau setiap hari, anda akan dapat mengurangkan kandungan kolesterol dalam badan anda kerana ia mengandungi phytonutrient iaitu satu elemen yang mampu melambatkan pengoksidaan kolesterol tidak baik.  Ia juga boleh membantu untuk menurunkan berat badan kerana epal hijau ini mampu mencegah pembentukan lemak dalam badan.

8 comments:

nelly said...

epal ?
wah , ini kena minat gila kat epal .
=)

Eryati said...

erm...susah nak minta pada epalijau...

ibuintan said...

info yang baik... buat jus epal

S..U..D..@..I..S said...

jom beli epal hijau..murah2 khasiat lagi

MumMe said...

boleh buat pai juga kalau x suka masam...atau campurkan potongan epal hijau dalam salad buah/sayur. mumme suka epal Fiji...

Sharifah nor said...

akak ni memang tak tahan dgn buah2 masam ni...jadi akak akan campurkan sedikit susu pekat bila minum jus epal ni...
oiiii..cik puan blog ngeh..ngeh..ngeh..ada laaa..nak mintak buat entry pasal jus2 boleh tak?? sekali dgn khasiat nya....
emmmm cik puan blog kan rajin search...heeee...

toyolkiut said...

TK suka epal ijau..
merah pun suka..

Cempakamelati said...

Sharifah Nor --- ooo tu kena cari tu, nanti saya search, jumpa nanti saya buat entry dalam blog ni. Nanti kita leh kongsi ngan kawan-kawan mensyuarat tingkap kita ya..he he