Wednesday, 26 January 2011

Tips untuk rambut lebat dan panjang macam Lisa Surihani

Rambut adalah mahkota wanita dan juga lelaki.  Ramai wanita mengidamkan rambut yang panjang, lebat dan sihat macam Lisa Surihani kan?!!.  Disebabkan rambut selalu gugur dan tidak sihat, ramai yang memilih untuk berambut pendek.  Disini saya sertakan petua untuk melebatkan rambut.

Caranya adalah seberti berikut.  Ambil beberapa batang serai dan tumbuk hingga pecah, kemudian rebus sehingga mendidih dengan sedikit air.  Setelah air rebusan tersebut sejuk, sapukan keseluruhan rambut dan kulit kepala.  Urut sedikit kulit kepala.  Setelah itu biarkan selama dua jam sebelum dibilas.  Amalkan petua ini seminggu sekali.  Insyaallah rambut anda semakin kuat dan sihat.  Semoga cita-cita mereka yang ingin berambut panjang tercapai.

23 comments:

fairuzhani said...

hohoo kalau nak rmbut nipis?

nelly said...

senangnya . . .
nice info .
thank you
=)

AH7 said...

wah...best2..sape2 yang kurang rmbt leh try petua ni

Cik TeN10 said...

ooo nice2..bleh krgkn mslh keguguran rmbut ni!

idAti mALek said...

ouho..menarik2

Cempakamelati said...

fairuzhani---petua nak rambut nipis takde..

aliza said...

nanti nak try lah :)

Siti Hajar Masri said...

nak try..rambut asyik gugur je..

Isteri Yang Comel said...

bagus petua nie

abadi romeo said...

habis lah pokok serai belakang rumah aku lepas ni

Nafisa81 said...

alala...baru tebas pokok serai belakang rumah tu..

~ PIJA ~ said...

melati...

kite dulu ade tanam serai..tapi tak mau hidup...hihiiii

tp rambut kite terlebih tebal..kembang lak tu...:(

geekz36 said...

x berbau ke nanti ? mesti kulit kepala rasa berangin je nnt kan

Latest Entry: Cara Alih Bahasa Dokumen 50 Helai Dengan Satu Klik

eja said...

sy mesti cuba...thanks;')

ibuintan said...

rambut juga akan wangi kan..

S..U..D..@..I..S said...

haha buang angin jugake

Faizal Syukri @ Peja said...

waaa, TQ atas petua ni... Peja dah xtau nak cube apa lagi... rambut Peja asyik gugur je... dah botak atas :D

MataHati @ MH said...

ohh lisa surihani...keranamu mu ku relahati mencuba petua ini esok hari..

pstt..petua nak memikat lisa ada tak? hehehe

Cempakamelati said...

Mata hati --- petua tu, kena lah jadi seorang yang gentleman dan romantik, he he.

toyolkiut said...

ye ke..
baru TK tau ttg petua ni..
menarik..

Anonymous said...

buh air btng pisang jd gok.try r blake seme.semoga bermanfaat.

Anonymous said...

Aneh
yang lain nak rambut panjang n tebak awak Pingin Rambut tipiz

Muhammad Syafiq Bin Mohd Wahidan said...

kongsi tips
http://tropicabioherbkuantan.blogspot.com/