Friday, 14 January 2011

Elak kuku cepat patah


Khususnya kepada yang suka membela kuku panjang dan amnya kepada semua yang pasti mempunyai kuku, tips kali ini adalah tips untuk menguatkan kuku agar tidak mudah patah.  Caranya adalah, ambil sebiji bawang putih dan buang kulitnya, potong bawang putih tersebut dan gosokkan bawang putih itu ke atas kuku sekerap mungkin.  Sekurang-kurangnya sekali sehari.  Cara ini mampu mengukatkan struktur kuku agar ia menjadi lebih kuat dan tidak mudah patah.  Ia juga mampu menjadikan kuku bersih dan sihat bersinar. 

5 comments:

Shira Shafrida said...

thanks for sharing.. my cousin pun ada gtau benda mcm nih..


jemputlah baca entri baru,
Aku tak mahu abahku berdosa.. di shirashafrida.blogspot.com

Mia Farrows said...

owh nie mia selalu buat.. huhuhu
owh gne nie pon bole elakkan kuku cpt patah jugak ey??
dulu mia gne nie sbb nak kilat kan kuku.. tak payah gne quetex (betl eje ke)

Hidayah Hanif said...

good info..;)

toyolkiut said...

kuku TK ni rapuh la..
slalu juga ia patah @ pecah kat depan tu..
ok, nnti TK cuba..
trima kasih..

geekz36 said...

hari jumaat ni sunat potong kuku. =)

Latest Entry: Tutorial Membuat Sticky Post di Blogspot