Bahan-bahan:
Cara menyediakannya:
- 250 gram mi kuning
- 1 sudu besar minyak masak
- 1/2 sudu kecil minyak bijan
- 2 ulas bawang putih
- 60 gram kek ikan
- 1 sudu besar sos tiram
- 1 sudu besar kicap pekat
- 1 sudu besar sos tomato
- 1 sudu besar tepung jagung (campur sedikit air)
- 8 gram isi ayam
- 50 gram udang
- 1 cawan stok ayam
- 40 gram kailan
- 60 gram lobak merah
- 50 gram kubis bulat
- Garam secukup rasa
- Lada putih secukup rasa
Cara menyediakannya:
- Mula-mula tumis bawang putih, kemudian masukkan isi ayam dan udang. Biarkan masak sebentar.
- Kemudian masukkan sos tiram dan stok ayam dan mi kuning.
- Selepas itu masukkan sayur-sayuran dan tepung jagung yang telah dicampur dengan sedikit air.
- Akhir sekali masukkan minyak bijan, garam dan lada putih secukup rasa.
- Sedia untuk dihidangkan.
No comments:
Post a Comment