Bahan-bahan:
- 5 ketul ayam
- 1/2 kilogram santan
- Sebatang serai (diketuk)
- 5 ulas bawang putih
- 5 ulas bawang merah
- 20 tangkai cili padi
- 1 keping asam gelugur (asam keping)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh88WCT6ol2Xwxa7lZsWyMBgG2BB5jnJuVx2hu5J-eTuKdzzzS2ERq4vly-gEQmqdtm7Cq7Ho_LQCr-xqkPxejB618RKUgVbtHwQCZGMnY60auPWI1mEkTUBy78BCbMNei6dXImkQqp4w/s320/Ayam-Masak-Lemak-Cili-Apis.jpg)
- Panaskan minyak
- panaskan semua bahan hingga garing
- Masukkan serai dan asam gelugur
- Apabila bahan yang ditumis dah naik bau dan cukup masak, masukkan ayam dan santan.
- Masak sehingga ayam empuk.
No comments:
Post a Comment