Bahan-bahan:
Bahan hiris :
- 500 gram daging (dihiris)
- 3 keping asam gelugur
- 1 sudu besar ketumbar (dikisar kasar)
- 1 sudu kecil jintan manis (dikisar kasar)
- 10 tangkai cili padi
- Garam secukup rasa
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEidL03XcwnOSqW9HRiOm8ApWgWj8TF7O1y6wqUcJgSP4HO8sYGPqOFEwdYiJczz8rdj51J3IM-0bS1ca7Yt2e08dihIur9a0i0lZH8IcMC6tpJ-k7pwciFpgm3ArQbRXeXfd8fQZ5ghCYv8/s320/singgang+daging.jpg)
Bahan hiris :
- 3 ulas bawang putih
- 4 cm lengkuas
- 3 cm kunyit hidup
Cara membuatnya:
- Daging dihiris dan dibersihkan.
- Satukan kesemua bahan dan renihkan sehingga daging empuk.
- Masukkan cili dan garam secukup rasa.
- Didihkan sebentar dan bolehlah dihidangkan.
No comments:
Post a Comment