Saturday, 18 November 2017

Cryptocurrencies Miner

Sekarang ni Cryptocurrency iaitu duit maya semakin hangat diperkatakan.  Sekarang 1 Bitcoin telah mencapai harga USD7000 lebih bersamaan dengan MYR30,000 lebih.  Dahsyat sungguh.  Masa saya baru mengenali Bitcoin iaitu setahun lebih yang lalu, harga 1 Bitcoin cuma USD600 lebih.

Sebelum anda bermula, apa yang anda perlu lakukan ialah membuka e-wallet iaitu tempat menyimpan e-currency.  Luno adalah salah satu diantaranya.  Dengan Luno anda boleh melakukan deposit dan withdrawal dengan menggunakan bank-bank tempatan.

Di Luno juga anda boleh membeli e-currency untuk disimpan dahulu dan di jual apabila harganya naik nanti.

Di e-wallet ini anda boleh mendapatkan code alamat untuk urusan menghantar (send) dan menerima (receive) e-currency.

Satu lagi e-wallet ialah Xapo

Anda boleh mengumpul Cryptocurrency dengan cara melombong (mining) atau mengumpulnya dari laman-laman web yang terdapat di intenet. 

Ini adalah miner yang saya rasa boleh dipercayai: 

1.  EOBOT

     Ini adalah salah satu miner yang boleh dipercayai.  Cuma ia memerlukan sedikit usaha anda untuk membeli miner setiap hari.

Setelah mendaftar, mula-mula apa yang anda perlu lakukan ialah perlu pergi ke Menu Product dan pilih faucet.  Anda perlu melakukan sedikit tugasan di situ dan anda akan mendapat sedikit imbuhan.Setelah itu klik ke menu Account dan lihat Currency manakah yang ada jumlah.  Selepas itu anda klik ke Menu Exchange dan exchange dari Currency tersebut ke Cloud SHA-256 4.0 24 Hour rental.

Anda perlu melakukan step tersebut setiap hari.

2.  Zoxtel

     Selesai jer daftar, anda akan mendapat 100 GHS untuk mining.


No comments: